صفحه خرید اینترنتی 2 شاپ می 1 ثبت آگهی رایگان ماشین در بوق 3 خرید از فروشگاه پرزگیر دوکاره arso لوازم آشپزخانه دکوراسیون پرزگیر لباس mic آشپزخانه دوره ICDL در تبریز قیمت امروز ماشین
حذف در پنل کاربری [X]
اسفرومتر (بیس سنج) عدسی

اسفرومتر (بیس سنج) عدسی


مشخصات اصلی


محدود ی اندازه گیری۲۰- الی ۲۰+ دیوپتر
دقت اندازه گیری۰/۲۵ دیوپتر
ضریب شکست پایه۱/۵۳
قیمت: 1920000 تومان

معرفی اجمالی محصول

گوی سنج (اسفرومتر : Spherometer)



اسفرومتر، یکی از وسایل بسیار ضروری (در حد لنزمتر ) برای یک مؤسسه ی عینک سازی می باشد. این وسیله تشکیل شده از یک صفحه ی مدرج ساعتی شکل که در انتها به یک سه پایه ختم می شود که دو پایه ی آن ثابت و پایه ی وسط به داخل و خارج حرکت می کند. حرکت این پایه براساس یکسری روابط هندسی است و مقدار توان مثبت + و یا منفی - عدسی را توسط عقربه نشان می دهد.

نقد و بررسی
مشخصات فنی
فیلم محصول
پرسش و پاسخ

نقد و بررسی


گوی سنج (اسفرومتر : Spherometer)



اسفرومتر، یکی از وسایل بسیار ضروری (در حد لنزمتر ) برای یک مؤسسه ی عینک سازی می باشد. این وسیله تشکیل شده از یک صفحه ی مدرج ساعتی شکل که در انتها به یک سه پایه ختم می شود که دو پایه ی آن ثابت و پایه ی وسط به داخل و خارج حرکت می کند. حرکت این پایه براساس یکسری روابط هندسی است و مقدار توان مثبت + و یا منفی - عدسی را توسط عقربه نشان می دهد.

این وسیله، جهت سنجش عدسی های معمولی با ضریب شکست 1.53 تنظیم می باشد. نزدیک ترین عدسی به این ضریب شکست ، عدسی های کراون (1.52) می باشد. از آنجا که اسفرومتر، یک وسیله ی اپتیکی است و کاربرد آن در سهولت کار مؤثر و مورد نیاز عینک سازان می باشد، چند مورد از کارایی های این وسیله ارائه می گردد:

1- تشخیص توان پایه (base curve) و متعاقباً پی بردن به نوع عدسی

2- تشخیص توان عدسی های معمولی (کراون )

3- تشخیص نوع استوانه ی عدسی (استوانه از بیرون یا داخل )

4- تشخیص عدسی های فشرده

5- تشخیص عدسی های تدریجی (پروگرسیو)

6- تشخیص ضریب شکست عدسی ها

7- تشخیص عدسی های غیر کروی

روش استفاده از اسفرومتر :

در ابتدا، جهت اطمینان از دقت اسفرومتر، پایه های آن را به طور عمود بر روی یک سطح کاملاً تخت (شیشه های روی میز) قرار دهید. در این حالت می بایست عقربه، نقطه ی صفر را به شما نشان دهد. در غیر این صورت پایه ی وسط را با وسیله ای (دم باریک ) به راست یا چپ بچرخانید و مجدداً آزمایش نمائید. ابتدا پایه های اسفرومتر را به طور عمود، بر وسط سطح بیرونی عدسی قرار داده و سپس عدسی را حول محور خودش بچرخانید و مراقب باشید که وضعیت عمودی پایه ها نسبت به سطح عدسی حفظ شود.

زمانی که پایه های اسفرومتر به سطح عدسی عمود می شوند، مقدار توان سطح عدسی، بر روی صفحه ی مدرج، توسط عقربه نمایان می گردد و زمانی که عدسی را به چرخش در می آورید، ممکن است که مقدار توان سطح عدسی تغییر نماید. در این حالت، بایستی کمترین و بیشترین مقدار توان را یادداشت نمود. همین روش را می توانید جهت اندازه گیری توان داخل عدسی نیز به کار برید.


اشاره مختصری بر کاربرد اسفرومتر



1- با مشخص شدن توان بیرونی و داخلی عدسی، می توان به نوع عدسی پی برد و توان پایه (base curve) را مشخص نمود (هنگام تعویض عدسی جدید، در صورت رضایت بیمار می توان از مشخصه های اپتیکی عدسی قبلی [ PD ، ارتفاع، VD ، base curve ] استفاده نمود).

کمانی (هلالی) واگرا

کمانی (هلالی) واگرا

دوکاو

دوکوژ

کاو- تخت

کوژ- تخت

Meniscus

Meniscus

Biconcave

Biconvex

Planoconcave

Planoconvex

توان پایه (Base Curve):

در ساختمان عدسی، توان یکی از سطحهای آن به عنوان توان پایه، جهت تعیین توانهای دیگر ملاک قرار می گیرد. توان اولیه ای که توان نهایی عدسی، توسط آن به دست می آید، توان پایه(Base Curve) نامیده می شود. اگر استوانه ی عدسی مثبت باشد و به اصطلاح استوانه را از رو ساخته باشند، در سطح بیرونی خود دو توان دارد. در این حالت، توان کمتر را توان پایه (Base Curve) و توان بیشتر را توان متعامد(Cross Curve) می نامند که در این حالت، سطح داخلی آن، از توان یکسانی برخوردار است .

اگر استوانه ی عدسی منفی باشد و به اصطلاح استوانه از داخل ساخته شده باشد، توان بیرونی یکسان می باشد و به عنوان توان پایه (Base Curve) به حساب می آید و از دو توان داخلی، توان بیشتر را توان متعامد (Cross Curve) و دیگری را توریک بیس (Toric Base Curve) می نامند.

2- تشخیص توان عدسی های اسفر (کروی):

از آنجا که جمع جبری توان بیرونی و داخلی عدسی های کروی مساوی است با توان عدسی ، از این طریق می توان، به توان عدسی های کروی پی برد (عدسی های معمولی ) که به توان ظاهری معروف می باشد.

مثال:

اگر توان بیرونی یک عدسی کروی +6 و توان داخلی آن 4 – باشد، آنگاه خواهیم داشت:

توان ظاهری عدسی کروی (+6) + (-4) = +2

3- تشخیص نوع استوانه و تعیین توان کروی - استوانه :

زمانی که توان بیرونی عدسی در تمام جهات یکسان نیست، نشانگر آن است که این عدسی ، استوانه از بیرون ساخته شده است (استوانه از رو). که از تفاضل کمترین توان و بیشترین توان بیرونی، مقدار استوانه ی عدسی مشخص می شود. (که امروزه به ندرت از روش استوانه از رو استفاده می شود). در این حالت، مقدار توان داخلی عدسی در تمام جهات یکسان می باشد. از روابط زیر می توان به توان کروی – استوانه ی این نوع عدسیها پی برد.

مقدار توان کروی :

  • در عدسی های با استوانه ی منفی = (بزرگترین توان سطح بیرونی) + (توان سطح داخلی)

  • در عدسی های با استوانه ی مثبت = (کوچکترین توان سطح بیرونی) + (توان سطح داخلی)

مقدار استوانه = تفاضل دو توان سطح بیرونی عدسی

مثال: اگر سطح بیرونی یک عدسی، از دو توان +5.00 و+2.00 دیوپتر و مقدار توان داخلی-3.00 دیوپتر باشد، توان کروی – استوانه ی این عدسی، به روش زیر محاسبه می گردد. (عدسی با استوانه ی منفی)

مقدار توان کروی: (+5.00) + (-3.00) = +2.00

مقدار توان با انتخاب استوانه ی منفی: (+5.00) - (+2.00) = +3.00

بنابراین توان این عدسی مساوی است با:

اما اگر توان داخلی عدسی، در جهات مختلف یکسان نباشد، این عدسی به اصطلاح استوانه از داخل ساخته شده است. در این حالت، مقدار توان بیرونی عدسی، در تمام جهات یکسان می باشد که امروزه بسیار رایج و اغلب عدسیهای جدید به همین روش تولید می گردد.

برای به دست آوردن مقدار توان کروی – استوانه ی آن از رابطه ی زیر استفاده می شود:

مقدار توان کروی :

  • در عدسیهای با استوانه ی منفی = (کوچکترین توان سطح داخلی) + (توان سطح بیرونی)

  • در عدسیهای با استوانه ی مثبت = (بزرگترین توان سطح داخلی) + (توان سطح بیرونی)

مقدار استوانه = تفاضل دو توان سطح داخلی عدسی

مثال :

سطح داخلی یک عدسی، از دو توان تشکیل شده که یکی6.00 - و دیگری 4.00 - دیوپتر می باشد و مقدار توان سطح بیرونی+3.00 باشد. توان کروی – استوانه ی این عدسی (با استوانه ی منفی) به شرح زیر محاسبه می شود:

مقدار توان کروی: 1.00 - 4.00) + (+3.00) = - (

مقدار توان با انتخاب استوانه ی منفی: 2.00 - 4.00)= - ( - 6.00) - (

بنابراین، توان این عدسی کروی- استوانه، برابر می باشد با:

4- تشخیص عدسیهای فشرده :

اگر توان یک عدسی کروی، فرضاً 10 D- باشد، قاعدتاً در عدسیهای معمولی باید جمع جبری توان سطح بیرونی و داخلی، مساوی با 10D- باشد. ولی در عدسیهای فشرده با ضریب شکست1.7 این مقدار، حدود 7.00D- می باشد که در عدسیهای فشرده با ضریب شکست بالاتر، این مقدار کاهش بیشتری می یابد.

5- تشخیص عدسیهای تدریجی (پروگرسیو):

زمانی که پایه های اسفرومتر را عمود بر سطح بیرونی عدسیهای معمولی قرار دهیم و آن را به طور عمودی از بالا به پایین حرکت دهیم، هیچ گونه تغییری در مقدار توان سطح عدسی صورت نمی گیرد. اما در عدسیهای تدریجی، هنگامی که پایه های اسفرومتر را به طور عمودی از وسط به پایین حرکت می دهیم، به تدریج بر توان سطح عدسی افزوده می شود.

6 ـ تشخیص عدسیهای غیر کروی (آسفریک):

یکی از راههای شناخت عدسیهای غیر کروی ،غیر کروی بودن سطح بیرونی عدسی می باشد که به وسیله ی اسفرومتر می توان تشخیص داد. بدین طریق که زمانی که پایه های اسفرومتر را از روی مرکز سطح بیرونی عدسی به طرف لبه ی عدسی حرکت می دهیم، شاهد تغییر تدریجی توان عدسی خواهیم بود.

7- تشخیص ضریب شکست عدسی :

اگر مقدار توان کل یک عدسی مشخص باشد، از رابطه ی زیر می توان به ضریب شکست عدسی پی برد.

در این فرمول، توان واقعی عدسی توسط لنزمتر مشخص می شود و توان ظاهری توسط اسفرومتر (که از جمع جبری توان سطح بیرونی و داخلی بدست می آید) و 0.53 ضریب شکست عدسی معمولی (کراون ) در خلاء می باشد و عدد 1 ضریب شکست هوا می باشد که با توجه به مثالهای زیر، مسئله واضح تر خواهد شد.

مثال :

اگر توان کل یک عدسی کروی 10.25D- باشد و توان سطح بیرونی برابر با +1.75D و مقدار توان سطح داخلی -9.5D باشد، در این صورت ضریب شکست این عدسی برابر خواهد بود با:

چند مثال:




برچسب ها: اسفرومتر , گوی سنج , بیس سنج , عینک سازی ,

مشخصات فنی


فیلم محصول



پرسش و پاسخ


ارسال پرسش جدید

نام :
ایمیل :
متن :
کد امنیتی : ریست تصویر